Transmissies > Koppelomvormers

De koppelomvormer is een onmisbaar onderdeel in de automatische transmissie. Het doel en de werking worden meegegeven door de titel zelf. Het vermogen van de motor wordt via dit onderdeel doorgegeven en omgevormd naar de transmissie.

Dit onderdeel wordt voorzien van atf-olie vanuit de transmissie. Dit betekent ook wanneer er metaal of andere deeltjes door slijtage vrij komen, deze achterblijven in de koppelomvormer door de centrufigaal- kracht. Revisie in dit geval is onontbeerlijk.

Raad & advies - Openen - Reinigen - Assemblage - Eindcontrole
Wij zijn er om u het juiste advies te verschaffen wanneer u denkt een probleem te hebben met uw koppel- omvormer. Wij proberen de beste oplossing voor te stellen.
Met speciale machines wordt de converter opengemaakt, ontdaan van olie en ver- volgens geïnspecteert op schade.
Alle onderdelen worden gereinigd zowel binnen- als buitenkant. De convertercover en de impeller worden machinaal voorbereid voor assemblage.
Nadat alle onderdelen zoals lagers, afdichtingen, kop- pelingsplaten vervangen zijn, wordt met een speciale las-unit de koppelomvormer afgelast. Met deze machine wordt ook de eindspeling bepaald.
De eindcontrole bestaat erin de converter te testen op lekken, verder wordt de koppelomvormer op onze balancer geplaatst om eventuele onbalans weg te halen (trillingen bij draaiende motor). De converter wordt verpakt en verstuurd.